Ervaar & Leer

Over smaak valt te twisten


Wilt u antwoord op de vraag wat de invloed is van het gebruik van verschillende glassoorten, de temperatuur, de leeftijd?

Of wilt u weten wat het verschil is tussen een kurk of schroefdop?
Wilt u meer weten over de wijnen uit traditionele landen, zoals Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland?

Of leert u liever over de nieuwe wereld, zoals Zuid-Afrika, Amerika, Chili, Argentinië, Australië of Nieuw -Zeeland?

Welke wijn past bij welk gerecht?
Wanneer is een wijn “op dronk”?
Hoe proeft u nou eigenlijk?

Dan bent u bij mij aan het juiste adres.
Graag verzorg ik voor u de ideale workshop of masterclasses voor personeel, familie of relaties!

“Met veel passie organiseer ik sinds jaar en dag wijn & spijs avonden voor een verscheidenheid aan liefhebbers van wijn.”

Mijn kennis gedeeld


Welke wijn waarbij

Een bijdrage geleverd aan het boek van Hubrecht Duijker.

Het boek ‘Welke wijn waarbij’ geeft voor veel gerechten passende wijnsuggesties, op basis van slechts enkele praktische regels en tips.


Bronnenboek

Auteur van het onderdeel ‘gastronomie’ van het bronnenboek voor zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw en leidinggevende restaurant van uitgever Edu’Actief Tendens.


Bronnenboek

Auteur van het onderdeel ‘gastronomie’ van het bronnenboek voor zelfstandig werkend kok en leidinggevende keuken, Resiba deel 3 van uitgever Edu’Actief Tendens.


Breda kookt

Mede-initiator van Breda kookt waarvoor ik een groot aantal Bredase speciaalzaken benaderde, die zich in dit boek presenteren.

Dit is bovenal een erg leuk en gevarieerd kookboek, met maar liefst 66 recepten en wijnsuggesties.


Aan de slag in de Horeca

Het onderdeel Wijn geschreven voor SvH, Bediening deel 1 & 2.


Bediening deel 1 & 2

Voor het theorieboek Bediening deel 2 van Tendens het onderdeel van dranken- en warenkennis geschreven.